Zweedse les

Zweedse les van een ‘native speaker’!

Als u plannen heeft om te emigreren naar Zweden en voordien een basiskennis van het Zweeds wil bezitten, bent u bij mij aan het goede adres. Dit geldt natuurlijk ook voor u die familie of  kennissen in Zweden heeft wonen.
Of voor u die gek op Zweden bent geworden na één of meerdere vakanties.

Als u in uw werk veel contact heeft met Zweden, is kennis van de Zweedse taal een pre. Natuurlijk spreken veel Zweden ook Engels, maar de oudere generatie minder. Bovendien streelt het de Zweden wanneer een buitenlander zó laat zien geïnteresseerd te zijn in hun taal en cultuur, waardoor de omgang beslist soepeler verloopt. 

Ik heb inmiddels een lange en grondige ervaring met het geven van Zweedse les. Twintigtallen Nederlanders zijn inmiddels goed geïntegreerd in Zweden na eerst in Nederland van mij les te hebben gehad. Dit geldt zowel voor individuele gezinnen die de sprong waagden als voor medewerkers en stafleden die uitgezonden werden door niet de minste bedrijven.

Zweedse les wordt individueel gegeven, maar ook per 2 personen (een stel, 2 collega’s).
Groepsonderwijs bij bedrijven is ook mogelijk, b.v. 5 medewerkers van een bedrijf met een vestiging in Zweden.

Naast luisteren naar Zweeds en praten in het Zweeds wordt ook aandacht besteed aan de grammatica en de woordenschat. Maar ook de Zweedse cultuur wordt niet vergeten.

De duur van de cursus, de lengte van de lessen, de locatie voor de lessen, dit alles kan in overleg worden bepaald. De afspraken hierover bepalen uiteindelijk de prijs van de cursus. Over onderwijs is geen btw verschuldigd. 

“Het begint met taal…..”